"Няма ГЕРБ без Бойко", категоричен бе пред БНР депутатът Георги Марков. "Най-лошата ситуация, в която Бойко може да попадне, е лидер на опозицията. Да си пуши пурата и да им вика - "правете кворума, управлявайте, да ви видя". Натам отива работата, да се играе 2013 година", допълни народният представител от ГЕРБ.

Според Марков в "ГЕРБ е направена двойна грешка - Борисов изгони Цветанов и Цветанов говори срещу ГЕРБ". "Беше грешка Борисов да изгони Цветанов", твърди той.

Марков нарече "вентилатори" хората, които погрешно съветват Борисов и предупреди, че "с вентилацията трябва да се внимава".

"Ако ситуацията наложи, президентът може да промени датата на изборите, но в рамките на конституционния срок - два месеца след приключване на работата на парламента". По думите му "БСП ще загуби тези избори, защото ги загуби още 2017 година".

"ГЕРБ влезе в новото Народно събрание и казва, че ще внесе предложение за мажоритарни избори. БСП не се потруди да направи анализ и да реши дали да не изненада ГЕРБ, като гласува за този закон. Ако бяха гласували и ако изборите на 4 април бяха мажоритарни, ГЕРБ щяха да са в трудна ситуация... Ще имаме серия от избори, партиите са слаби".

В предаването "Политически НЕкоректно" Марков допълни: "Непрекъснато се занимаваме с всичко друго, но не и с характера на избирателната система. Затова ще се събудим с един слаб парламент, който няма да създаде правителство".