Председателят на Пловдивската организация на БСП Георги Гергов потвърди, че напуска Националния съвет на БСП пред БНР.

Един от мотивите за това решение е отношението между председателя на партията Корнелия Нинова и президента Румен Радев, заявява в мотивиращото си писмо Гергов.

"Както не бях съгласен с избора, който беше организиран, без да го коментирам, така не съм съгласен и с действията, които сега се извършват в партията - реваншизма и всички останали неща, които се случват в партията, не са присъщи за тази партия. Не им отива на тия 120-130 години", каза Гергов.

Преди ден той изпрати писмо до делегатите на 50-ия Конгрес на БСП Пловдив, в  което пише:

Уважаеми другари,

Бих искал да бъда освободен от отговорността да бъда делегиран представител на Националния съвет на БСП от град Пловдив и на мое място да бъде излъчен друг представител на пловдивската партийна организация.

Мотивите ми са следните:

Реалната политика, адекватна на критичния за българите момент, е сведена до общ популизъм и вътрешнопартиен реваншизъм. Съдържателната политика е заменена с демагогия на всички нива. Липсата на компетентност и експертност се прикриват с умишлени скандали и преднамерени конфронтации.

Конфликтът с президента Радев е последната капка, която прелива чашата на търпението към това поведение на Нинова. Публичното обругаване на политическата фигура, избрана с усилията и гласовете на хиляди социалисти, провокира питането, защо Корнелия Нинова мина в отбора на критиците на Радев и запя в хора на опонентите му, като впрегна дори и официалната медия на партията БСТВ.

Истината винаги побеждава, другари, но сама. Само лъжата се нуждае от съучастници. Аз отказвам да съм съучастник на Корнелия Нинова в Национален съвет, който води партията към изчезване.

С уважение,
Георги Гергов, председател на ГС на БСП-Пловдив
17.12.2020 година