"Казват, че се лъже най-много след лов и преди избори. Е, днес общинският съветник (Борис) Бонев показа, че се лъже добре по всяко време" - това написа бившият председател на Столичния общински съвет и настоящ общински съветник Георги Георгиев във Facebook по повод участието на Борис Бонев от ПП-ДБ и "Спаси София" в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. 

"Десет лъжи преди 10 часа сутринта в събота" - моноспектакъл от Борис Бонев", определи Георгиев казаното от Бонев. 

Първата лъжа според Георгиев била, че договорите за почистване на града не съдържали санкции и нямали срокове. Затова София още е затънала в несъбрани клони. "Обаче те двамата с Терзиев били глобили с рекордни санкции заради Онзи снеговалеж и непочистените клони". 

Общинският съветник от ГЕРБ пита: 

"Как "глобихте рекордно" фирмите, ако няма санкции по договорите? Ако сте прав, или няма санкции, защото договорите са калпави, или сте наложили санкции фиктивно - за пред медиите. Договорите за почистване са на сайта на общината, съдържат десетки страници с правила за контрол и отчетност, стига някой да иска да ги прилага".

В Техническата спецификация, неразделна част от договора, има раздел, в който пише, че за всяко неизпълнение могат да бъдат наложени санкции съгласно конкретни таблици, в които показан видът на неизпълнението, кога се налага санкция, както и срок за отстраняване на неизпълнението, след констатирането му от възложителя, обяснява Георгиев. 

Втората лъжа била, че са наложени рекордни глоби спрямо предишни години.

Кметът Йорданка Фандъкова е налагала санкции от над половин милион, достигайки до над милион за зимен сезон, припомня Георгиев. 

Третата лъжа, изречена според него от Бонев, е, че на местните избори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подкрепил кандидата на ПП-ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев. Георгиев обаче посочва: 

"Васил Терзиев стана кмет с най-ниската подкрепа в демократичната ни история и с най-малка разлика пред опонента си - с 4600 гласа преднина на втори тур. Социолозите са категорични, че подкрепата на част от симпатизантите на ГЕРБ е била решаваща за победата на Терзиев на втория тур, а тя дойде след призив на Борисов за гласуване за Терзиев. С подобно отричане на очевидни факти блокирахте съвета три месеца". 

Това, че за първи път са въвели "граждански бюджет" с новия бюджет за 2024 г. била четвъртата лъжа на Бонев според неговия колега в СОС. 

"Граждански бюджет София има от две години. Въведе го лично Йорданка Фандъкова през 2021 г. Пише го дори в сайта на "Спаси София" с препоръка да се увеличат парите за тях. Доста нелепо стана, нали?", коментира Георги Георгиев. 

"Аз не съм кандидат за шеф на СОС вече два месеца", казва още Бонев пред БНТ, но според Георгиев това не е вярно: 

"И сте кандидат, и сте Лъжливото овчарче - според публикации, които не отрекохте, а потвърдихте и днес, сте кандидат за ротационен председател. Споразумението, подписано от вас и Терзиев, е публично. Пише си го и в "24 часа". 

"Не ми е мечтата да бъда председател на общинския съвет", е друго, което според общинския съветник от ГЕРБ не било вярно в думите на Борис Бонев, като публикува снимка от лятото, за която пише: 

"Ето снимка от това лято, на която след като излязох от заседанието за малко сте се настанил на стола на председателя - един не-мечтател за не-председател".