Единни сме в ПП-ДБ, че евентуални предсрочни избори са една от опциите, въпреки че това не е желаният изход от нас, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ общинският съветник Борис Бонев.

"За нас това не е проблем. Това е един от сценариите, който разглеждаме. Нашата група е подготвена и смятаме, че ще имаме по-добър резултат, отколкото имахме на предишните избори", посочи той.

13 февруари е датата, след която вече могат да започнат тълкувания, че всъщност общинският съвет последните три месеца не е работил.

"В един такъв фрагментен общински съвет в един момент може да нямаме друг избор", заяви общинският съветник.

Бонев е категоричен, че в СОС не получават никаква конструктивност.

"Когато си предложил 4 варианта за изход от кризата, когато си провел срещи и преговори във всякакъв възможен вариант , съобразявайки се с претенциите на останалите, когато си поискал да има поне някакъв ясен план, с по-конкретни ангажименти, какви реформи ще се направят, кои наредби ще се променят в едно временно председателство на общинския съвет, и насреща не получаваш почти никаква конструктивност", обясни Бонев.

По думите му най-градивното, което са чули от ГЕРБ например е "от колегата ми Георги Георгиев, който каза, че Васил Терзиев трябва да ми стъпи на врата. Това е нивото", категоричен е той и допълни, че в неговата парламентарна група "не си стъпват по врата".

"ГЕРБ са се посветили да правят на всяко едно възможно публично събитие да измислят някакви гръмки заглавия , които много хубаво да седят като заглавие в медиите", посочи общинският съветник.

"Не е да видим как можем да направим нещо конструктивно за София, а как да набием другарчето в медията", обясни той.

Общинският съветник посочи, че основният проблем, пред който е изправена столицата е, че започват да се изпускат срокове за европейски програми, вероятността да не се приеме бюджетът е огромна.

На въпроса дали има нерви да се отцепи от ПП-ДБ, Борис Бонев отговори, че не е въпрос на нерви.

"То е въпрос на много обективни критерии , които ние сме заявили публично. Смятам, че нашата група става все по-сплотена", увери Борис Бонев.

Той заяви, че вече не е негова мечта да бъде председател на СОС.