28 политици се бяха кандидатирали и спечилиха в два изборни района. Петък, 16 юли, за тях беше последният срок да изберат от кой район ще влязат в 46-ото Народно събрание. Тази вечер ЦИК обяви финалните им желания хората от коя област ще представляват в парламента и кой влиза на овакантените от тях места.

От групата на "Има такъв народ" Андрей Чорбанов ще представлява столичния 24-и МИР, а от Търново влиза Силвия Николова. Васил Георгиев ще е депутат от Русе, а от Кърджали влиза Георги Чепишев. Виктория Василева влиза от Кюстендил, а от София-област - Паунита Петрова. Георги Георгиев е избрал да е депутат от Враца, а от София-област влиза Венцислав Асенов. Златомира Мострова е предпочела да представлява Бургас и така ще влезе и Мария Петрова от Ямбол.

Бившата шехфка на парламента Ива Митева влиза от 24-и в София, а от Разград -Алпер Мурадов; Ивайло Вълчев е избрал Бургас, а от Силистра влиза Петър Димитров. Ивайло Христов влиза от Добрич, а от Варна - Кирил Симеонов. Иван Кючуков ще е депутат от 24-и МИР, а от Стара Загора влиза Живка Железова; Любомир Каримански - от Ловеч, а от Пазарджик - Светослав Георгиев. Мика Зайкова ще представлява Смолян, а от Хасково влиза Петко Кущирев. Силви Петров ще е депутат от Хасково, а от Монтана влиза Десислава Цонева. Станислав Балабанов ще представлява в НС хората от Пазарджик, а от Перник място получава Петя Димитрова. Тошко Йорданов е избрал Пловдив, а от Пловдив - област влиза Васил Апостолов. Филип Станев влиза от 25 МИР, а Галина Димитрова - от Варна.

От групата на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова влиза от Русе, а Гюнай Хюсмен - от Разград. Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов ще е депутат от Велико Търново, а от Варна влиза Славена Точева. Красен Кралев е избрал до представлява Русев НС, а от Варна влиза Мартин Андонов. Бившият просветен министър Красимир Вълчев ще е депутат от Стара Загора, а от Шумен влиза Илтер Садъков.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще е депутат от 25-и МИР. Тя освобождава място във Варна на Филчо Филев.

От "Демократична България" Христо Иванов влиза от София и освобождава място на Манол Пейков в Пловдив. Д-р Александър Симидчиев ще представлява т София - област, за да влезе Бонка Василева от 25-и МИР. Антоанета Цонева е избрара 23-и МИР , като така от Пазарджик депутат става Александра Стеркова.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ влиза като представител на Шумен, а на Кърджали - Павлин Кръстев. Йордан Цонев избра Пазарджик, а от Благоевград влиза Елхан Кълков. Халил Летифов е предпочел да е депутат от Благоевград, а Тунджай Йозтюрк - от Стара Загора.

Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" предпочете да представлява в НС Благоевград, а от 23-и столичен МИР в парламента влиза Димитър Делчев. Николай Хаджигенов влиза от 25-и район в София и совобождава място на Мария Капон от Пловдив - област.

Пълният списък с имената може да бъде видян ТУК>>