Заместник-председателят на "Има такъв народ" Филип Станев отнесе мъмрене за външния си вид от съпартийката си и председател на Народното събрание Ива Митева. 

Станев днес дойде на работа в Народното събрание, облечен със скъсани дънки, въпреки че беше сложил риза с вратовръзка и сако. 

"На господин Станев му правя забележка за тези дънки", скара се Митева, а депутатът от ИТН стана и се завъртя, като на модно ревю, за да го видят от всеки ъгъл на залата. 

Митева обаче повтори със строг тон, че говори напълно сериозно, след като за кратко настана веселие в залата. Станев обеща по-късно пред медиите да бъде примерен оттук-нататък, но обясни какъв е скритият символ на акта му.

"Беше ми направена забележка, тъй като от някоя от другите парламентарни групи е постъпило оплакване до председателя на Народното събрание. Между другото, те не са просто дънки. В тях има скрит символ - това е скъсаното доверие между гражданите и политиците, което ние ще се опитаме да зашием отново", зарече се заместникът на Слави Трифонов.

Станев отрече, че скъсаните дънки са символ и на скъсания преговорен процес по търсене на подкрепа за предложения от ИТН кабинет.

"Преговорният процес продължава, той не се е скъсал, не е затворен окончателно, вратата е отворена. Там дънките са здрави", прояви оптимизъм заместник-председателят на партията.

Въпреки това обеща: "Тези дънки ще ги нося само вече в частен план и то на места, където никой не може да ме види, тоест, вкъщи".

Забележки от председателката на НС за нарушаване на дисциплината отнесоха още Христо Иванов и Тошко Йорданов, които си бърбореха оживено заедно с Радостин Василев. Последва забележка и към Татяна Дончева заради "всяване на смут в залата" в залата. "Колко пъти да ви се карам? Пазете тишина в залата", повиши тон Ива Митева.

Нарушението на депутатската дисциплина бе регистрирано точно по време на дебатите по промените в парламентарния правилник. 

Покрай скъсаните дънки на представителя на ИТН парламентарните журналисти се сетиха за задължителния дрескод в Народното събрание и за времената, когато оператори с къси панталони и репортерки с голи рамене и сандали не бяха допускани да влязат в Народното събрание от гардовете на НСО на входа.