Министерството на финансите излезе с позиция във връзка с разпространена от някои медии фалшива новина, че шефът на Агенция "Митници" Георги Костов е подал оставка по Нова година, като е посочил лични причини.

"Във връзка с публикации, базирани на неофициални източници, за оставка на директора на Агенция "Митници" в новинарски сайтове с имидж на сериозни медии, Министерството на финансите заявява, че написаното не отговаря на истината.

Оставка не е подавана от г-н Костов, нито му е искана от министъра на финансите Владислав Горанов. Откакто Георги Костов оглавява АМ, резултатите от работата на институцията са отлични - повишена е събираемостта на приходите, борбата с контрабандата на акцизни стоки е видима в изследванията на независими анализатори, задържани са рекордни количества наркотични вещества", категорични бяха от финансовото ведомство.

Бившият главен секретар на МВР Георги Костов бе назначен за директор на Агенция "Митници" със заповед на министъра на финансите на 11 май 2017 година.