Евгени Минчев използва цитат на Апостола на свободата Васил Левски, за да съобщи на почитателите си във Фейсбук, че е приел да се бори да става депутат от БСП на вота на 27 октомври и каква полза биха имали българите, ако той влезе в парламента. Социалистите от градската организация на столетницата го подредиха на четвърто място в листата на "БСП - Обединена левица" в 24 МИР в София.

"Ако спечеля, печели цял народ...", пише Минчев със самочувствие и допълва, че "депутат не е дума за временно пребиваващи в парламента". "Това е състояние, в което трябва да се намира всеки българин. Трябва всеки да действа от своето собствено място с властта и способностите които има, за да променяме нещата", разсъждава шоуменът.

Той вече провежда първите си организационни предизборни срещи в градската централа на БСП и публикува снимка, на която е прегърнал лидера на столичните социалисти Иван Таков и водача на листата в 24 МИР Атанас Атанасов. Зад гърбовете им е портрет на Димитър Благоев - Дядото, основател на социалистическото движение у нас.

"Има няколко направления, по които искам да съм полезен на тези избори. Първо - да се заличи впечатлението за тази партия, оставено от последния й лидер", казва Минчев, визирайки Корнелия Нинова.

Втората му цел е "да се завиши грижата към децата и подрастващите, да се обърне внимание на тяхното образование, да се завишат нивата на грамотност, спорт, дисциплина".

"И още - Българите от чужбина да загърбят икономическото си дезертьорство и да се влеят в рехавите икономически редици на сънародниците си. БЪЛГАРИЯ - ДА НЕ Я ИЗОСТАВЯМЕ!", призовава Минчев, който искал да вижда по улиците "повече сватби, отколкото гей паради".

Той поднася извинение към хората с откраднати мечти и към поколенията до Прехода, които са съградили България, която, по думите му, рушим. "На тях дължим тази промяна, това усилие, това ново настроение, с което ако не изградим, поне може да опазим неразрушеното дотук. И да вървим напред с обновено лице и действия", пише още Минчев. Светският хроникьор обещава още да използва международните си контакти, за да издига имиджа на страната си.