Това заяви в сутрешния блок на bTV вътрешният министър Цветан Цветанов, който изтъкна, че има "връзка между Гоце и Трактора".

Той свърза с този "сценарий" дори вече покойния банкер Емил Кюлев. Цветанов обяви, че при фалита на банките в България през 1996 година най-облагодетелстван е именно Кюлев.
"През 2005 година той е съветник на Георги Първанов, а след това е убит. След което започват неуредени финансови взаимоотношения да се уреждат. Трябва да гледаме миналото, за да видим настоящето", каза вицепремиерът, цитиран от Livenews.

По повод скандала с подслушването той изтъкна, че за година СРС-та се използват срещу от 3000 до 5000 души. Когато някой има няколко телефона, тогава СРС-тата за едно лице са няколко и годишно общо са средно около 15 000. 

Цветанов за пореден път отказа да отговаря конкретно на въпроси около подслушването на шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов, тъй като става дума за класифицирана информация, а и са от неясен източник. Министърът каза само, че не е говорил с него относно скандала.
"Трябва да се прави разлика между обект на разработка и лице, което попада в разработката. Когато постъпи сигнал за злоупотреби се разширява предмета на всичко, което може да е чадър или на всичко, което може да отпадне. Защото, ако не правим това, което е по закон, това означава, че ние прикриваме нещо. Ако има притеснения, всичко може да се изясни", коментира обаче той, цитиран от БГНЕС.

Цветанов изтъкна, че резултатите от проверката на Института по криминалистика на МВР показаха, че има манипулиране на записите между Танов и Бойко Борисов и Симеон Дянков. Министърът допълни, че не познава човек, който може да монтира подобен запис, но това не е невъзможно.

Въпреки скандалите около МВР, той заяви, че не се чувства уязвен. Освен това, по думите му, когато си мишена на организираната престъпност и опозицията, е нормално някои избиратели да се колебаят.

Във връзка със случая с починалото недоносено бебе в Горна Оряховица, Цветан Цветанов заяви, че се е извинил на всички лекари, които са се почувствали засегнати.
"Извинявам се на тези лекари, които помагат на българските граждани, за да бъдат спасени. На моменти сме длъжни да защитим и пациентите. Нека това извинение да бъде към тези, които изпълняват служебните си задължения. Самият факт, че са използвани СРС-та - недейте да смятате, че са толкова хрисими в Горна Оряховица", каза обаче вицепремиерът.

По отношение на провеждането на протести, Цветанов заяви, че искат протестите да се филмират, "защото след провокиране на някакъв сблъсък трябва да е ясно кой го е провокирал това".
"Това не е за сплашване на гражданите, а да се изчистят определени ситуации, ако има такива", подчерта Цветанов по повод сигнала на БСП от преди два дни, че полицията е снимала тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско по време на протеста и след това са разпитвани, съставени са им актове и наложени глоби.
От МВР обясниха, че те не са имали разрешително за протеста.