"Изборът ми да поема поста на министър на околната среда и водите е провокиран от угрозата да падне правителството". Това беше краткият първи коментар на Емил Димитров-Ревизоро, който беше номиниран за поста по време на Коалиционния съвет тази сутрин в Министерски съвет, съобщи Нова телевизия, като се позова на БГНЕС.

Димитров направи уточнение, че към момента не бива да се искат от него мерки, защото все още кандидатурата му не е гласувана от Народното събрание. Очаква се това да стане утре.

По думите му едно, обаче, е сигурно - трябва да се търси баланс между интересите на перничани, и тези на бизнеса, защото "ако днес ревем за вода, утре ще протестираме за работа".

Мнението на Емил Димитров е, че фирми като "Стомана" - Перник трябва да си изградят собствени водоизточници.

По време заседанието на Комисията за борба със сивата икономика, на която Димитров е председател, присъства и икономическият министър Емил Караниколов, който разкри, че до няколко дни правителството ще излезе с решение по проблема с водната криза в Перник. Министърът е в постоянен контакт със "Стомана индъстри", които са го уверили, че към момента нямат нужда от дебит от язовир "Студена".

По отношение на оставката на Нено Димов, Караниколов бе категоричен, че са в прекрасни отношения с него.