Местните избори през 2015 г. в Пловдив са били фалшифицирани, обяви сензационно във фейсбук плофила си адвокат Деница Чингарова, която по това време е била председателят на Общинската избирателна комисия на Пловдив.

"Да се знае. Бях принудена със заплаха към децата ми, да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества никога не са печелили избори, защото не го заслужават!!!" - написа Чингарова.

Тя потвърди това твърдение пред редица медии. Пред БНТ е обяснила, че през всичките тези години заплахите са продължавали и затова е мълчала досега. Не дава повече детайли по случая, но обещава да изнесе повече информация в утрешния ден.

"Изборите спечели Славчо Атанасов! В "Тракия" Костадин Гаров! За съществото Димитър Колев, не искам да говоря, защото се беше оакал предварително и трябваше да го защитавам в Административен съд!", пише още Чингарова в отговор на въпрос на Ангел Ангелов под поста й дали твърдението й е сериозно.

На балотажа на местните избори през 2015-та година Иван Тотев спечели срещу Славчо Атанасов с разлика от 1416 гласа. Кандидатът на ГЕРБ в район "Тракия" Костадин Димитров също надделя на втори тур срещу кандидата на Патриотичния фронт Костадин Гаров.

Самият Иван Тотев обяви, че заведе дело за клевета срещу Деница Гингарова.  Съдебният му иск срещу нея ще бъде поне за 50 000 лева, а след това ще ги дари за добра кауза.

Той сподели, че е шокиран от твърдението на Чингарова, дори се усъмни в трезвеността на юристката. Бившият кмет не изключва възможността това да е и "активно мероприятие".

Районна прокуратура - Пловдив обяви, че се самосезира по публикации в медиите и разпореди по проверка по случая.

"По указания на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив ще бъдат снети обяснения от граждани, изискани документи и др. Проверката е възложена на отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР - Пловдив с оглед извършено престъпление по чл. 143 ал.1 от Наказателния кодекс - за принуда. Срокът за приключване на проверката е едномесечен", обявиха от прокуратурата.

През 2015 г. юристката Деница Гингарова беше начело на ОИК от квотата на ГЕРБ. В първия кметски мандат на  Иван Тотев, Чингарова е директор на "Общинска собственост", а при втория му - стана зам.-кмет на район "Централен". На последните избори е в листата на ГЕРБ, но на 37-о място и не се пребори за общински съветник. В момента е адвокат на свободна практика.