Българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО-БНД - Ангел Джамбазки, внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за натиск и заплахи срещу общински съветници в Балчик, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Съветници от Балчик са сигнализирали на евродепутата, че са им отправяни заплахи и закани. Това е станало причина общински съветници от различни политически групи - и от ГЕРБ, и от ВМРО - БНД, а също и един независим, да напуснат редовната сесия на Общинския съвет през май. На 31 май е внесена и протестна декларация в Общинския съвет - Балчик, по този повод.

Общинските съветници се оплакват от системни заплахи и закани, свързани с тяхната работа, а именно оказване на натиск да се подкрепи едно или друго решение, внесено като доклад от кмета на община Балчик. Твърдят, че са прилагани различни форми на натиск, включително и телефонни обаждания от трети лица, които са отправяли предупреждение, че в случай че един доклад не бъде подкрепен, ще последва ответна реакция, пише в сигнала си Ангел Джамбазки.

Той настоява главният прокурор да разпореди проверка по случая, а за целта да бъдат командировани служители на прокуратурата в Добрич, за да се избегне възможност за оказване на натиск върху местни прокурори.

Оказването на натиск и отправяне на заплахи и закани, тормозът - бил той вербален, психически и друг, върху представители на местната власт е недопустим!