ДПС няма да пуска в публичното пространство предварително имена на обсъждани кандидати, за да не изгорят, каза Рамадан Аталай. Решението коя ще бъде президентската двойка на ДПС, ще бъде обявено, когато е вече взето от Централното оперативно бюро.

"В политиката има принципа на изгарянето. Не бягаме от това дали някой ще бъде омаскарен, или не, но ако едно име излезе в политическото пространство преди да е обявено от партията, трябва да знаете, че този човек няма да е съответният кандидат", предупреди Аталай в интервю по БНР.

В отговор на въпроса дали кандидат-президентът на движението ще бъде Пламен Орешарски, зад когото застанаха на предишни избори, Аталай заяви, че в момента "предположенията дали ще бъде Орешарски, или някой друг, това ще бъде решение на Централното оперативно бюро" и това ще стане в най-скоро време.

"Тъй като смятаме, че президентската институция е много сериозна институция, на нас ни е необходим президент, който ще бъде балансьор, ще обединява нацията и ще спазва всички закони. Ако ви кажа, че имаме много имена, в тези критерии едва ли могат да се включат толкова много, колкото кандидати за министри и премиери", коментира бившият депутат.

Бившият шеф на енергийната комисия коментира и поскъпването на електричеството.

"Служебното правителство не предприема действия, за да излезе енергетиката от кризата с тока. То трябва в спешен порядък да реши проблема с търговете, да се сключат дългосрочни договори, да се приложи зеленият пакет, производителите на едро да не излизат все още на свободния пазар... Енергетиката не получава онази политическа подкрепа, с която може да работи на пазарен принцип", заяви Аталай.