Директорът на ДАИ Бойко Рановски е бил освободен. Това съобщи bTV. Рановски беше назначен на тази длъжност през август 2018 г., след като предишният началник на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" - Красимир Сребров, почина след дълго боледуване.

Рановски потвърди информацията пред Actualno.com, като заяви, че причините за освобождаването му могат да ги кажат само тези, които го освобождават. "Само трябва да си сложа подписа", добави той, като уточни, че освобождаването важи с днешна дата (16.02.22).

Въпросът за неговата оставка стана актуален след голямата автобусна катастрофа на АМ "Струма" в края на ноември, 2021 година. Тогава той коментира, че това, което прави Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", явно не се харесва на бивши служители в агенцията, които се опитват да влияят на действията ѝ.

След рокадата се очаква заместничка на Рановски да поеме нещата временно, а като бъдещ нов директор се спряга името на шефа на "Автомобилна администрация" в Пловдив Георги Палагачев.

От март 2015 г. Рановски заемаше поста началник на отдел "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция" - МВР.