Мая Манолова доказа, че може да работи за хората и може да променя институции. Това, което ние искаме в София, е Столичната община да се промени и да се разбие корупционният модел на управление. Затова почти единодушно решихме да подкрепим Мая Манолова, обясни в предаването на bTV "Тази сутрин" Димитър Делчев - председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ).

Той поясни, че с БСП нямат пресечни точки, въпреки че за тези избори реално се подкрепят, а Мая Манолова е граждански кандидат, който има ляво минало.

"БСП са наш идеологически опонент", категоричен беше Димитър Делчев. Той посочи още, че "Движение България на гражданите" първи са подкрепили Манолова, а днес ще й предложат платформа за гражданско управление, в която са включени политиките, важни за десните хора. Сред тях са пълен одит на общинските предприятия, изграждане на Околовръстното, такива мерки, без които София не може да продължи да се развива. Надяваме се и ще отстояваме това, госпожа Манолова да работи както за левите, така и за десните избиратели. В София има както леви хора, така и хора с дясно мислене. Корупцията също не е лява и дясна", посочи още Димитър Делчев.

Заради подкрепата към Мая Манолова обаче, зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски напусна партията заедно със свои съмишленици.

"Когато Найден Зеленогорски беше депутат и лицето на Реформаторския блок, тогава бяхме коалиция с АБВ, но не беше проблем", коментира по този повод Димитър Делчев. По думите му това е атака срещу ДБГ преди изборите, но това укрепва кандидата на ГЕРБ.

Днес в 12.00 часа на ул. "Веслец" 13 в София, по инициатива на "Движение България на гражданите", Земеделски народен съюз, Път на младите и НДСВ, Мая Манолова ще обсъди с представители на дясно-центристки формации гражданска платформа за управление на столицата.