Народният представител от "Възраждане" Искра Михайлова е кандидатът за кмет на община Стара Загора, обявиха на пресконференция от местното ръководство на партията.

"Намираме се в критичен период, не само като община, но и като област и като държава, който трябва да преживеем", коментира Михайлова, според която градът се нуждае от възраждане.

"Стара Загора се намира на ключово място, това е една сравнително голяма община в България, която има много добра транспортна комуникация с останалата част от страната, но нещата не се развиват добре", каза още кандидатът за кмет, цитирана от БТА. Пресконференцията се състоя в пресклуба на агенцията в Стара Загора. 

Михайлова добави, че в програмата ѝ е предвидено райониране на общината. Тя е на мнение, че трябва да се освободи "натискът, който има в централната градска част" и да се обърне внимание на малките населени места в общината.

Според нея "в община Стара Загора имаме предимството на много на брой населени места. И смятам, че с добро планиране ние можем да разредим гъстотата на населението и да създадем по-високо качество на живот", каза още тя.

Искра Михайлова е родена през 1982 г. в Стара Загора и влезе в 47-ото, в 48-ото и в 49-ото НС като представител от там. 

Михайлова е специалист по връзки с обществеността. През 2019 г. е избрана за общински съветник от ПП "Възраждане" в Общинския съвет в Стара Загора. 

Друг депутат от "Възраждане" - Деян Николов, също ще участва в местните избори. Той е номинацията на партията на Костадин Костадинов за кандидат-кмет на София.

Още един народен представител влезе в битката за местния вот. Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ, бе издигнат от "Продължаваме промяната" за кандидат-кмет на община Ловеч.