Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов разкритикува по БНТ вчерашното обръщение на президента Румен Радев към нацията по повод 10 ноември, в което той атакува за пореден път управляващите и в което подчерта, че "29 години по-късно основите на българската демокрация са критично застрашени".

"Може би в обръщението президентът Румен Радев визира това, което той направи, когато определи служебния кабинет, да се започнат процедури "на тъмно", коментира Цветанов и допълни, че изказването на президента не е нормално за един обединител на нацията.

Демокрацията не е в опасност, тя е в опасност при служебен кабинет. Когато се реализират политики "на тъмно", когато се управлява еднолично в лицето на президента, заяви Цветанов.

"Сега имаме парламент, имаме опозиция, парламентарно мнозинство. Имаме стабилно правителство и параметри, които ни отреждат до най-развитите държави в ЕС. Премиерът Бойко Борисов вече е цененият фактор за стабилността в Европа. Това дразни президента Румен Радев", коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

"Румен Радев е президентът на БСП. Когато говорим за прозрачност и устои на демокрацията, да припомним коя е най-непрозрачната президентска кампания", изтъкна Цветанов. Той отбеляза, че Румен Радев е единственият президент, който не е идвал в парламента.