"Демократична България" даде официален старт на предизборната си кампания със събитие във виртуална среда, излъчено на живо в социалните мрежи.

Лидерите на трите партии в коалицията - Христо Иванов (Да, България), Атанас Атанасов (ДСБ), Владислав Панев и Борислав Сандов (Зелено движение), представиха предизборната програма, която нарекоха Програма на надеждата.

"България е другото име на надеждата. Когато мислим за миналото, когато мислим за бъдещето, България е онова, което ни обединява. България е онова, което ни кара да знаем, че утре може да бъде по добро от днес. България е нашата надежда, че заедно можем много повече", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Но за да превърнем тази надежда в реалност, трябва действие. Идват избори. На 4 април можем да променим посоката на страната. Ние, от Демократична България, ви предлагаме това действие", добави той

Христо Иванов

Кадър: Официална страница във Фейсбук на Демократична България

"Демократична България е онзи инструмент, който създадохме, за да търсим промяната", заяви Атанас Атанасов.

Той напомни протестите миналото лято, които искаха оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Атанас Атанасов

Кадър: Официална страница във Фейсбук на Демократична България

"Сега идва денят - 4 април, с избори да смъкнем това корумпирано правителство", заяви Атанасов и призова хората да не се страхуват и да излязат да гласуват.

"Най-силната ваксина срещу корумпираната власт в това пандемично време е високата избирателна активност. Сложете маска и едни ръкавици и излезте да гласувате", призова Атанасов.

"Ще работим на първо място за това да променим Конституцията, за да има реално разделение на властите в страната и законът да се прилага равно, да важи за всички", каза Атанасов.

Владислав Панев

Кадър: Официална страница във Фейсбук на Демократична България

"България има страхотно бъдеще и потенциал. Нашата мисия е да предизвикаме промените", обобщи Владислав Панев. Той изтъкна, че е необходимо администрацията, регулаторите, съдебната система да работят качествено в услуга на гражданите.

"За мен една от мисиите е да превърнем политиката в България в скучна работа, каквато е тя например в Швейцария. На 4 април е началото на пътя. Убеден съм, че той ще е успешен за Демократична България, така че да направим страната ни приятно за живеене място", обяви Пенев.

Борислав Сандов

Кадър: Официална страница във Фейсбук на Демократична България

Борислав Сандов изтъкна, че на 4 април предстоят решаващи избори, които ще определят дали България ще се включи в новата тенденция на модернизация, дали ще рестартира истински икономиката си и ще участва в бъдещето на ЕС.

"Зелената трансформация означава не само модернизация. Означава да се откъснем от монополите в енергетиката, да децентрализираме нашата икономика. Това е политиката, която България трябва да следва. Време е за тази промяна, която се случва навсякъде по света, да започне да се случва и в България. Нека заедно да го направим", призова Сандов.

"Голямата България не просто е възможна, тя е наш дълг. "Демократична България" си поставя три големи каузи - свободата, модернизацията, законността.

Свободата е най-големият двигател за лична инициатива, модернизацията е ключът към развитието, законността означава правда. Тези три обаче зависят от човека. Всичко зависи от хората.

"Първата цел на всички политики, които ние предлагаме, е в България да се раждат повече деца, те да бъдат отглеждани добре и да остават тук, образованието да бъде качествено, достъпно и обърнато към бъдещето на всяко дете", каза още Христо Иванов.

"Ние не просто трябва да си поставим за цел българите от чужбина да се връщат, ние трябва да си поставим за цел България да стигне до всяка точка на света, където има и един българин, който иска да запази връзка със страната. Една страна е толкова голяма, колкото са големи мечтите и волята на хората ѝ", завърши той.