"Демократична България"(ДБ)обвини ГЕРБ в квази евроатлантизъм заради Пловдивския панаир. Най-добрите експерти в дисциплината на това да се биеш в гърдите какъв евроатлантик си и едновременно да се договаряш с хората на Кремъл в България са от ГЕРБ, обяви в декларация от парламентарната трибуна Йордан Иванов. Поводът за декларацията, по думите му, е "скандалът за Пловдивския панаир, който благодарение на квази евроатлантиците от ГЕРБ, окончателно отива в ръцете на почетния консул на Руската федерация (РФ) в Пловдив Георги Гергов."

Депутатът припомни, че предисторията започва от 2016 г. и се базира на "приятелството на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с почетния консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов. По разпореждане лично на тогавашния премиер държавата се отказва от своите 43 процента и те отиват в общините Пловдив и Варна, които и до днес се управляват от ГЕРБ. И двете общини планират да прехвърлят този дял в ръцете на Гергов. Нещата не се случват точно така и Общинският съвет Варна решава да върне своя дял на централната власт, чието решение не се изпълнява от кмета Портних", се казва в декларацията.

Добре е да говорите, че сте евроатлантици до момента, в който не се сговаряте с хората на Кремъл в България, до момента, в който не се изгради "Турски поток" с парите на българските данъкоплатци, докато не гласувате хартиената бюлетина заедно с БСП, посочи Йордан Иванов.

Добрата новина е, отбеляза той, че решението на Общинския съвет в Пловдив е "некадърно, противоречиво в двете си части и трябва да бъде преразгледано". Тоест имате шанс да докажете, че Пловдивският панаир няма да отиде в ръцете на Георги Гергов, защото днес не ДБ, а градът ще протестира. Ваш дълг е да запазите обществения интерес, като общините Пловдив и Варна, държавата да запази своя дял, обърна се представителят на ДБ към ГЕРБ.