Отново искри между Делян Добрев и Елена Йончева - в ефира на "Тази сутрин" по bTV двамата задочно изразиха позиции относно съдебното решение по делото "Добрев срещу Йончева".

По-рано в предаването, попитана за това, Йончева заяви, че в предишни издания на предаването Добрев е подвел зрителите с неточни данни.

"Завел е 16 иска, които са обединени в едно дело. Това са 16 мои интервюта - изявления на пресконференции и Народното събрание. В 9 от тези 16 иска аз печеля - той печели 7. (...) Ние ще обжалваме. Това не е наказателно дело. Всичко, което съм казала в bTV (за Делян Добрев - бел. ред.), не се счита за клевета и е описано в решението на съда. (...) Ние показахме една схема, как в една община се създава феодална структура. И моята битка не е срещу господин Добрев - аз в известен смисъл съжалявам за него, защото моята битка е срещу феодализирането на българските общини. Като депутат от Хасково дадох един пример, защото разполагах с информация като депутат именно от този регион", коментира евродепутатът.

Малко след това интервю по телефона се включи и самият Добрев: "Как може да се лъже толкова безогледно! В решението на съда пише "осъжда Елена Йончева". В същото време тя, вместо да се извини, както би постъпил всеки почтен човек, продължава да говори глупостите, за които всъщност е осъдена на първа инстанция на районния съд. Всички клевети, които изрече по мой адрес, ги изрече отново. Цялата тази кампания от нейна страна беше точно, за да отиде в Европейския парламент и да получава 20 хил. евро на месец. Затова беше цялата работа. Не да се бори за справедливост в България, защото ако тя беше някаква, каквато и да е боркиня за справедливост, нямаше да прави това, което върши срещу мен и срещу много други в страната. (...) Това, че тя има имунитет в ЕП, не ѝ дава право да съсипва авторитета на когото и да било", заяви той.

Попитан дали ще заведе ново дело, той отговор, че най-напред ще се консултира с адвокат и добави, че е готов да участва в разговор по темата заедно с нея в студиото на bTV.