Корнелия Нинова се прави на жертва преди конгреса и изборите в Столетницата. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ по време на брифинг в централата на партията.

"Важно е да разберем дали наистина има такива бизнесмени, олигарси и кои са те. Първо, защото тук е замесено и името на партия ГЕРБ и второ, защото ако няма такива бизнесмени, то тогава някой се опитва да оправдае собствените си неуспехи или моята теза е, че се прави на жертва", посочи Добрев, цитиран от "Фокус". Той изтъкна, че целта на Нинова е да спечели симпатиите на избирателите си.

"Традиционно в БСП бизнесмените са лошите, т.е. Корнелия Нинова никога не е била бизнесмен, никога нищо не е приватизирала, а сега едни бизнесмени, олигарси, заедно с Борисов, се опитват преди година и как така преди година нещо се е случило или преди три години, говорим днес за него в парламента. Каква е целта три години да мълчим кои са тези бизнесмени, олигарси", заяви още Добрев.

Той посочи, че ГЕРБ настоява като се каже А, да се каже и Я. "Ако г-жа Нинова я е страх да ги назове поименно, а такива има, то поне да каже откъде са, с какъв бизнес се занимават, млади ли са, стари ли са, за да може ние по косвени признаци да си направим извода", призова още Делян Добрев. Според него, ако няма такива бизнесмени и олигарси и ако тази случка не е съществувала, излиза, че някой има режисиран план да се изкара жертва преди разни конгреси и избори в Столетницата.

"Изглежда сякаш на битка между лошите бизнесмени, които явно не съществуват, защото никой не им казва името и обикновените социалисти, които не ги искат и са със симпатии към водачката Корнелия Нинова", допълни Делян Добрев.

Във връзка със случилото се с него, Добрев припомни, че си защитава правата в съда. "Следващата седмица е първото заседание на делото, с което съдя Елена Йончева за клевета. Защитавам правата и търся истината. Точно, защото търся истината искаме да разберем аз и моите колеги кои са тези фирми, бизнесмени и олигарси", допълни още Добрев.