Делото бе образувано за причиняване на телесна повреда, след като той удари полицай при скандал на летище Варна миналия януари.

Следващото заседание на Софийския градски съд (СГС) е на 23 март, макар да стана ясно, че единият от полицаите, присъствал на инцидента на варненското летище - Костадин Колев, ще отсъства от страната до май, предаде БТА.

Това са двете причини, поради които и днес процесът не тръгна.

Защитата на Сидеров не е съгласна всички полицаи да имат право да се частни обвинители.
Според нея по тази логика всеки полицай, който е повикан на хулиганска проява, би имал право да е страна по дело, независимо, че отзоваването на органите на реда на сигнал е част от задълженията им.

Сред 10-мата, които имат право да са страна по делото, е и Стефани дьо Мортие, пътник в самолета, в който е бил лидерът на "Атака" и няколко депутати от партията.
Твърди се, че тя била обект на нападки от Сидеров.

Обвинителният акт е в съда от април миналата година.
Първоначално проблем бе връчването на обвинителния акт на Сидеров. Когато преписът стигна до него, се оказа, че не е спазен задължителният 7-дневен срок преди съдебното заседание.

Процесът бе спрян след миналите парламентарни избори, след като Сидеров отново стана депутат и получи имунитет. Той му беше поискан от главния прокурор, а лидерът на "Атака" даде съгласие да му бъде снет.

В края на този януари трябваше най-после делото да тръгне по същество, но не се яви полицаят, когото прокуратурата твърди, че Сидеров е ударил.
Дойдоха други двама негови колеги, които твърдяха, че са пострадали при инцидента на летище Варна.