Във вторник от "Демократична България" ще внесат предложение за даване на военна помощ на Украйна. Това заяви по NOVA NEWS Владислав Панев, депутат от ДБ.

"Законодателният процес трябва да започне да тече. Ние сме внесли около 20 законопроекта, все важни, предстои гласуването на бюджета", изтъкна Панев. Той не вижда в гласуването за председател на НС оформило се мнозинство. "Дори да има някаква светеща лампичка, не мисля, че това е крайно решение", каза Панев.

Той коментира, че идеята за ротационно председателство на НС е била по-добра от настоящото положение.

"Бяхме готови да издигнем кандидат, ако бяхме видели, че може да се събере мнозинство около такава кандидатура", каза Панев. "Очаквахме да се намери решение. И то не политическо. По някакъв критерий, който няма да донесе допълнително напрежение", каза Панев.

Относно отказа на ДБ да участва в преговорите с контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, депутатът заяви, че в партията не смятат, че подобни разговори биха довели до позитивни резултати и решения.

От ДБ най-вероятно ще гласуват против кабинет с мандата на ГЕРБ. "Искаме да видим все пак какъв кабинет биха могли да предложат. Но ми е много невероятна хипотезата, че бихме могли да подкрепим такъв кабинет", каза Панев.