От ДБ отправиха въпрос към вътрешния министър Иван Демерджиев кои са били спътниците на главния прокурор Иван Гешев по време на опита за покушение. Писменият въпрос в парламента е внесен от варненската депутатка Стела Николова, съобщи самата тя в профила си във Фейсбук.

"По неофициална информация децата и съпругата на главния прокурор не са били в кола от кортежа. Зададох въпрос на вътрешния министър, а журналистите могат да питат и Гешев", коментира Николова.

Тя публикува и факсимилето на писмения въпрос, който е задала на министъра на вътрешните работи.

"Във връзка с нашумялата в обществото и в медийното пространство експлозия на първи май около 11.30 часа в близост до автомобила на главния прокурор Иван Гешев, докато кортежът му се е движел по пътя от Самоков към София, в района на Ковачевци, моля да ми отговорите писмено на следния въпрос: Кои са били лицата, които са придружавали главния прокурор"като моля да ми предоставите списък с тях, и по каква причина главният прокурор е бил с кортеж", пише в питането на депутатката от ДБ.

Към момента от страна на разследващите не е уточнено присъствието на семейството и дали то е било в същия автомобил, с който се е движел Гешев, или в другия. Самият той в първия си коментар призна, че най-много се притеснява за децата си, които много са се изплашили.

От ПП-ДБ от първите часове на атентата го наричат инсценировка и подлагат на съмнение твърдението, че е имало такъв. Пръв реагира Атанас Атанасов, като го нарече "многоцелево активно мероприятие" с цел да бъде изкаран жертва Иван Гешев. В кулоарите на парламента днес пък съпредседателят на ПП Асен Василев също изказа подозрения. "Това, което се вижда от снимките от покушението на Гешев, е по-скоро като пиратка, уплашила зайци", каза той пред журналисти.