Това съобщиха за Българското национално радио източници, пожелали анонимност.
В понеделник премиерът Бойко Борисов ще оповести решението си по оставката на председателя на ДАНС Петко Сертов, съобщиха междувременно от правителствената информационна служба. Председателят на ДАНС Петко Сертов поиска да бъде освободен от поста си, потвърдиха от Министерския съвет. В понеделник премиерът Бойко Борисов ще оповести решението си по депозираната оставка.
Шефът на ДАНС не е представил мотиви за решението си да подаде оставка, съобщи БНТ.
Петко Сертов е имал среща на четири очи с премиера Бойко Борисов в петък, потвърди късно същия ден говорителят на ДАНС Зоя Димитрова. Тя обаче отрече шефът й да е подавал оставка или тя да му е била поискана от премиера.
Ден по-рано съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов, който ще е първият ротационен председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, съобщи, че на Петко Сертов е било отказано дълго подготвяно посещение в САЩ, защото американските партньори са загубили доверие в него.
Според закона за ДАНС председателят на агенцията е с петгодишен мандат и се назначава с указ на президента по предложение на премиера. Петко Сертов зае този пост в края на декември 2007 година.