Говорителят на ДАНС Зоя Димитрова потвърди, че председателят на агенцията Петко Сертов е имал среща с премиера Бойко Борисов. Сертов е представил отчет за свършеното от агенцията за последните 6 месеца. „По време на работната среща между мин.-председателя и председателя на ДАНС не е обсъждана оставката на председателя на ДАНС и не е подавана такава оставка. Предмет на разговора между двамата е бил 6-месечният отчет на агенцията и ви уверявам, че е свършена огромна по обем и качество работа“, заяви Димитрова.
Преди ден съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов, който ще е първият председател на Комисията за контрол на ДАНС съобщи, че на Петко Сертов е било отказано готвено посещение в САЩ, защото американските партньори също са загубили доверие в него. „Аз съм уверена, че когато господин Костов в качеството си на председател на Комисията за контрол на ДАНС се запознае с фактите, той неминуемо ще промени и своето мнение по този въпрос, но мога да ви кажа, че работните отношения между двете служби винаги са били постоянни и се ползват с абсолютно доверие и от двете страни“, заяви още Зоя Димитрова.
Според в. "Труд" обаче Петко Сертов е връчил молбата си за напускане по време на срещата си с премиера Бойко Борисов.
Според закона за ДАНС председателят на агенцията е с петгодишен мандат и се назначава с указ на президента по предложение на премиера. Петко Сертов зае този пост в края на декември 2007 година.