Заместник-председател на ГЕРБ се въздържа да определи назначенията на служебното правителство като чистка, но ги нарече знакови, странни и екзотични и се позова на мнението на хората - те определяли служебното правителство като "план за управление на държавата "Орешарски - 2" и връщане на олигарсите.

"Важно е гражданите да видят служебния кабинет и първите му действия", заяви Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, в "Денят започва с Георги Любенов".

Първото действие е уволнението на главния свидетел срещу съветника на президента Пламен Узунов от МВР, след това назначението на жена, която е не просто основател на партията на Васил Божков, а и член на ръководството, отбеляза Митов.

"Онези олигарси, които последните години живеят извън България по разни дестинации, очевидно през президента добиват някакви позиции в администрацията", заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

И подчерта, че това, което виждат сега са много странни назначения. Заяви, че ще се противопоставят на уволнението на професионалисти и назначението на "някакви много странни хора". И определи като "много екзотичен избор" новоназначения шеф на НАП. За уволнението на предишната директорка, при която имаше изтичане на данни, Митов заяви, че аргументи за уволнение винаги ще се намерят.

По думите му в служебния кабинет има и попадения - министърът на външните работи, министърът на отбраната, които са професионалисти и с които той е работил.

Митов коментира и избирането му за заместник-председател на ГЕРБ, като подчерта, че винаги е седял вдясно, в дясно-консервативното пространство. Сменил е няколко партии, но те винаги са били десни, някои от тях вече не съществуват, заяви той.

Митов коментира и поведението на "Демократична България", като посочи, че са взели вота на избирателите и са го поставили на разположение на президента на БСП.

"Кабинетът, който е подреден в момента, си е кабинет до известна степен и на БСП", заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

Той се обърна към столичани и избирателите на "Демократична България" с въпрос дали те са знаели, че ще бъдат отведени при президента Румен Радев - президент всъщност на БСП.

Със служебното правителство БСП, тъй като не може по никакъв друг начин да влезе във властта, влизат през задния вход и за това помага десницата - "Демократична България", уверен е Даниел Митов