БСП ще изпрати писмо до президента с апел служебните министри да не разпространяват информация за проверки, които все още не са приключили и да не участват като страна в предизборната кампания. Това съобщи по време на брифинг в централата на партията Георги Свиленски, след като малко по-рано Министерство на икономиката огласи, че дава на КПКОНПИ началник на кабинета на Корнелия Нинова за конфликт на интереси заради договор с адвокатска кантора за над 400 000 лв.

Свиленски апелира служебните министри, служебния министър-председател, президента Румен Радев и медиите да не дават трибуна на непроверени и манипулативни твърдения, информира БТА.

"Днес ще изпратим писмо до медиите, с което ще помолим да не дават трибуна на такива непроверени, неверни манипулативни данни, които уронват авторитета на която и да е политическа сила. Също така изпращаме писмо до президента на Република България да не участват неговите служебни министри в тази кампания по този начин", заяви Свиленски.

В последните дни се изнасят непроверени, недоказани, манипулативни и неверни данни, които целят да уронят престижа на БСП, каза Свиленски. Той коментира, че вчера самият служебен министър на икономиката Никола Стоянов е опровергал данните, че по времето на Нинова във властта сме изнасяли оръжие за Украйна, и подчерта, че единствената задача на служебния кабинет е да осигури провеждането на честни и прозрачни избори.

"Днес тази кампания продължава. Целта на тази кампания е да се изнасят непроверени, неверни, фалшиви данни и да се урони престижът на БСП, да се урони авторитетът на представителите на БСП, които са участвали в правителството, да се постави БСП в зависимост", каза той, като добави, че крайната задача е да се унижи БСП и резултатът й да бъде намален.

По-рано днес лидерът на левицата Корнелия Нинова съобщи във фейсбук профила си, че е завела четири дела във връзка с твърденията за износ на оръжие за Украйна, докато е била министър на икономиката и индустрията. 

"Всеки, който говори клевети, трябва да се срещне със съдебната система", закани се Георги Свиленски.