Националният съвет (НС) на БСП одобри 138 кандидати за общински кметове и листи за общински съветници, съобщиха от пресцентъра на партията. На заседанието си днес ръководният орган на социалистическата партия прие и платформа за предсрочни избори, съобщи БТА.

Като акцент в платформата бе посочено: "В годините на управление на ГЕРБ беше изграден модел на задкулисие и олигархични зависимости, корупционни обвързаности, отклоняване на обществен ресурс от българския и от европейския бюджет в огромни размери. Този модел намери своята опора в местната власт и пусна корени в нея чрез управляваните от ГЕРб общини. Всички опити моделът да бъде разграден на централно равнище се сблъскваха с умело окопаните в местната власт негови метастази". От левицата заявяват още, че местните избори на 29 октомври са отдавна чакана възможност за кардинална промяна в управлението на държавата и "окончателно пресичане на корените на отровната система, която обезсилва България. Според социалистите надеждата този път ще тръгне отдолу".

БСП ще регистрира документите си за участие в предстоящите местни избори в ЦИК на 11 септември (понеделник) от 11:00 часа, съобщиха още от пресцентъра на партията.

Националният съвет на левицата се събра днес, за да утвърди първите над 100 кандидати за кметове. Членове на ръководния орган и кандидати за кметове присъстват на пленума. На следващото си заседание на 16 септември НС на БСП ще утвърди и останалите кандидати за кметове и общински съветници.

ВМРО издига Карлос Контрера за кмет на София

На свое разширено заседание Областният комитет на ВМРО-София взе решение да номинира Карлос Контрера за кандидат от ВМРО за кмет на Столична община, както и за водач на листата с кандидати за общински съветници в София.

ВМРО ще се яви самостоятелно на местните избори в София, като се водят разговори за подкрепа от патриотични и консервативни организации.

На заседание в събота, с участието и на членове от Организационния съвет на ВМРО, е взето решението за начина на явяване и кандидатурата.

Карлос Контрера е председател на Областния комитет на ВМРО за гр. София, два мандата е общински съветник в Столичен общински съвет и е бил председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност към СОС.

Контрера е юрист по образование със специализация в областта на административното право.