Решавайте вие каква законодателна програма да внасяте в зала, обърна се тя към мнозинството. Според Нинова се проявяват двойни стандарти, включително и днес, когато БСП е препратена към процедура да внесе сама предложенията си за дневен ред в зала. Знаете, че не можем да го направим, защото не са изтекли сроковете, фиксирани в правилника - два месеца след внасянето, посочи Нинова.

Разбира се, тази процедура не важи за управляващите, коментира тя. Не разчитаме повече на дадена дума, заяви лидерът на БСП. Тя декларира още, че БСП ще пристъпи към друга процедура в комисиите, където левицата има внесени законопроекти - ще се внесат подписите на една трета от депутатите и ще се иска задължително извънредно свикване на комисиите с извънреден дневен ред за разглеждане на законопроектите на БСП.

Председателят на НС Димитър Главчев в отговор обеща, че ще напише писма до всички председатели на парламентарни комисии с покана да ускорят приемането на законопроектите. Той напомни, че сутринта е обяснил на Стойнев, че проблемът е в парламентарните комисии.

"Ще изпратя писма до всички председатели на комисии с покана да бъдат своевременно разгледани законопроектите", заяви Главчев. В същото време той отбеляза, че БСП протестират за невключването на проектите им в дневния ред, а те самите не правят предложения по него.

Размяната на остри реплики между ГЕРБ и БСП, довели до декларацията на Нинова, започна, след като Драгомир Стойнев протестира от трибуната, че няколко законопроекта на червените отлежават от седмици, в това число проект за промени в Закона за храните, докато в същото време такъв на МС, вкаран на 19 юни, веднага намерил място в седмичната програма на Народното събрание.

"Това е тенденциозно отношение към опозицията", посочи Стойнев.

"Вие високомерно ги отхвърляте, дори не си правите труда да ги гледате в комисии", възмути се соцдепутатът. Стойнев се зарече, че ръководството на ПГ на левицата повече "няма място на този председателски съвет", докато председателят на НС Димитър Главчев и управляващите не преразгледат отношението си.