Повечето от половината британски граждани са вече срещу Брекзит и подкрепят втори референдум по въпроса, сочи проучване на Sky Data. Само един от седем анкетирани смята, че проектът за излизане на страната от ЕС, предложен от Тереза Мей, е добър и трябва да се приеме.

Точните цифри на проучването, цитирани от Sky news са: 54% не искат страната да напусне ЕС, напускане дори без сделка искат 34%, а 14% подкрепят сделката на Тереза Мей с Брюксел.

На въпроса "Трябва ли да има втори референдум за излизане от ЕС?", 55% от британците казват "Да" и 35% - "Не". Въпреки това, Тереза Мей запазва лидерската си позиция в предпочитанията им- 31% искат тя да остане начело на правителството. За лидера на лейбъристите Корбин са 25%, а за Борис Джонсън са гласували 17%.

Междувременно стана известно, че 18 тори вече са подписали писмо с искане за смяна на лидера на партията и премиер на страната Тереза Мей. За да стане това факт са необходими 48 подписа на избрани в британския парламент депутати от партията на Мей.