Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че ще предостави коренно различна информация за подслушванията след като се състави кабинет и се сформира специална комисия за това.

"Прокуратурата сама проверява себе си за подслушванията. Този факт говори достатъчно красноречиво. Аз разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя като се състави кабинет и има комисия за подслушванията, защото информацията е класифицирана. Имам категорични доказателства, че служители от МВР са експлоатирани като наемни работници, за да подслушват и да проследяват граждани от протестите", заяви служеният вътрешен министър Бойко Рашков при влизане в сградата на Народното събрание.

Рашков коментира и повдигнатото ново обвинение срещу Васил Божков и попита риторично дали с него не се създава "параван" да пребивава необзпокояван в чужда държава.

"Прокуратурата е обявила, че по отношение на лицето Васил Божков е повдигнато ново обвинение и от е по чл. 90, а това означава, че го обвиняват в политическо престъпление. Нито една държава не предава лице, обвинено в политически престъпления. Дали прокуратурата не осигурява възможност на Васил Божков да пребивава необзпокояван в чужда държава. Създава ли тя параван за това. Това заяви служеният вътрешен министър Бойко Рашков при влизане в сградата на Народното събрание.

Служители на ДАНС, Националната следствена служба и НАП са влезли в държавната фирма "Автомагистрали", каза вътрешният министър. Те ще разследват как са харчени парите на данъкоплатците.

"8 милиарда и 600 милиона са подарени на фирми за строеж на магистрали на приближени фирми, без гаранция, че дейностите ще се извършат. Без обществени поръчки. Някои от тези големи строители живеят в Дубай. Тези средства за магистралите са послужили на тези строители да живеят спокойно в Дубай", заяви още Рашков.

Кирил Петков: "Мазнинките" бяха овече, отколкото очаквах

Служебният министър на икономиката Кирил Петков си пожела страната да има скоро редовен кабинет, който да продължи курса на промяна, зададен от настоящото правителство. Пред "Нова телевизия" той заяви, че вече има набрана скорост и ако бъдещите управляващи продължат със същото темпо, за много малко време могат да се постигнат големи резултати.

Петков добави, че евентуални трети избори няма да са в полза на никога и затова е нужно да се състави правителство. Той уточни, че не е получавал покана да се включи в новия състав на проектокабинета на "Има такъв народ".

По думите му, за него е било чест да работи в интерес на българските граждани в продължение на няколко седмици. Кирил Петков уточни, че трябва да поздрави президентът Румен Радев, че е дал на служебното правителство пълна свобода и не е звънял да казва "направете това или онова".

Той подчерта, че "мазнинките" са били повече, отколкото е очаквал.

"Когато видях, че 630 млн. отиват в проекти за язовирите, на цените, които се бяха правили, правителствен комплекс за над 180 млн. в "София тех парк", където трябва да е място за иновации, а не да има небостъргач за държавни служители, особено в този момент", посочи той по отношение на "безумното харчене на държавни пари".