"Политическият инат не е добър вариант", каза днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Праисторически солодобивен център "Провадия-Солницата". Според него, формацията след предстоящите извънредни избори ще разговаря с всички, защото катастрофата за страната идва. "Трябва да се опитаме да избегнем риска да преживеем още една Жан-Виденова зима", каза Борисов.

"Ясен е кандидатът за президент, познавате го добре" - това каза Борисов в отговор журналистичеки въпрос. Въпреки това той заяви, че няма значение към днешна дата кой е кандидатът, тъй като и другите партии нямали. "Видяхме, че няколко имена се спрегнаха, и Балтов го изчегъртаха. Все повече хора се осъзнават и виждат направеното", добави лидерът на ГЕРБ.

"Тези, които работиха с див популизъм в последните месеци, нека си понесат отговорността", посочи още Борисов.

Запитан дали ще се кандидатира на предстоящия парламентарен вот, той заяви, че компроматните войни срещу ГЕРБ си имат отраженията в обществото, затова няма да се кандидатира.

По думите му най-важното сега е партиите да намерят смирение и да помислят как с общи усилия да предотвратят катастрофата, която определи като "руменрадевата зима".

 

"Защо излъгаха пенсионерите?" попита Борисов бившия финансов министър Кирил Ананиев, който бе заедно с него. И продължи с критиките си към служебното правителство. "Понеже се намираме в този край, в който е тръгнала цивилизацията, той ще бъде беден и недостъпен. Със спирането на "Хемус" се спират и инвестициите. "Хемус е инвестиция в бъдещето", каза още Борисов и допълни, че единственият господар и диктатор в момента се казва Румен Радев.

"Рекорден срив на чуждите инвестиции, отчита БНБ. При Радев. И то с 63,7% за тези няколко месеца управление", добави лидерът на ГЕРБ, като заяви, че политическата корупция по времето на Радев процъфтява.

Лидерът на ГЕРБ попита къде е планът за възстановяване и добави, че другите държави ползват месеци наред милиарди евро, за да се възстановят."Ние нямаме план. Те се занимават с махането на охраната на Гешев", каза още той.