По-рано днес Орешарски заяви, че когато отчитал резултатите към края на юни, цифрите са били такива, каквито ги е оповестил – превишение на приходите над разходите от около 180 млн. лв. Според новия финансов министър Смиеон Дянков обаче към края на юли дефицитът е бил от 372 млн. лв.
Вчера Бойко Борисов заяви, че кани лично Сергей Станишев и Пламен Орешарски да обсъдят заедно с Дянков въпроса с дупката в бюджета. Орешарски прие и днес в 14 часа ще отиде при наследника си във финансовото министерство. 
Днес премиерът уточни, че също ще присъства на срещата и призова още веднъж Станишев също да участва.
"Трябва да знаем какво сме заварили, какво е било през юли и как е харчено от началото на годината досега. Единственото, което ми е важно, е да покажем в какво финансово състояние са оставили държавата. Правя го по една единствена причина, защото навремето така постъпиха с боклука, оставиха града без сметище, с балираща машина и 200 хиляди бали. Сега в подобно състояние оставят бюджета", коментира министър-председателят, след като откри реконструираната отсечка от бул. "Симеоновско шосе" в София, цитиран от БТА.
Той каза в отговор на въпрос, че е помолил главния прокурор да бърза със сроковете на разследване за нарушения на предишните управляващи, за да излезе всичко наяве.
"За 19 минути свалих цената на Спортната зала с 17 млн. лв., това са вашите пари", даде пример Борисов. Онзи ден той обяви, че "Главбулгарстрой" ще строи Национална спортна зала в София за 90 млн., вместо предварително уговорените 107 мл. и така няма да има печалба.
"В момента комуникацията с Брюксел е много по-добра, отколкото Сергей Станишев предполага", каза още Бойко Борисов пред журналисти, съобщи „Фокус”. „Когато правя смени, знам за какво ги правя. Към днешна дата още не са платили снегопочистването за миналата година. Няма пари за тази година. Дано се засрамят", заяви премиерът.
Вижте видео