Премиерът Бойко Борисов пристигна в двореца "Бештепе" в Анкара, където разговаря на четири очи с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. На нея стана ясно, че турският държавен глава ще пристигне в София в петък.

"Убедихте ме, идвам в София в петък", обърна се към Борисов Реджеп Ердоган.

Вижте снимки

Във фокуса на разговора между двамата лидери бяха възможностите за преодоляване на напрежението около увеличения мигрантски поток между Турция и Европейския съюз през последните дни и мерките за деескалация на напрежението в Сирия.

Разговорът се проведе в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода. Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори.

След срещата на четири очи между премиера Борисов и президента Ердоган, се проведе работната вечеря между двамата лидери и водените от тях делегации. От българска страна участват още министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов, а от домакините присъстваха също вицепрезидентът Фуат Октай, министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.