Премиерът Бойко Борисов пристигна в руската столица Москва, където днес ще се срещне с президента Владимир Путин. Новината беше съобщена в профила на Борисов във Фейсбук, където той беше отбелязан в "Масква", както се изговаря на руски език името на града. По-късно грешката беше поправена.

Първоначалната грешка бързо беше поправнена на Moscow, Russia

Снимка: Министерски съвет

 

Премиерът носи за подарък на руския президент позлатена икона на Христос Вседържител, рисувана от светогорски монах. Той е бил на пост и молитва, докато я е рисувал и това й придава особена стойност за вярващите християни, съобщи "24 часа".

Двамата с Путин ще обсъдят по-нататъшното сътрудничество между България и Русия в областта на икономиката, енергетиката и туризма, както и актуални международни въпроси. Срещата им ще се състои в Кремъл след 14 часа. Очаква се около 16,30-17 часа те да дадат обща пресконференция.

Заедно с премиера в Москва пристигнаха е петима членове на правителството - вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов. В българската делегация е включен и изпълнителният директор и член на УС на "Булгартрансгаз" ЕАД Владимир Малинов.

В руската столица премиерът ще проведе и среща с представители на българската общност.

АНКЕТА: Ще има ли реален резултат посещението на Борисов в Русия?