В рамките на тридневното си посещение премиерът ще се срещне с емира на Катар шейх Хамад бин Халифа Ал Тани и с премиера на арабската страна шейх Хамад бин Джасем бин Джабер Ал Тани.

Основна тема в разговорите ще бъде развитието и задълбочаването на двустранните икономически отношения. Акцент във визитата е българско-катарският бизнес форум, който българският правителствен ръководител ще открие в катарската столица Доха. Във форума ще се включат представители на 103 български фирми от различни браншове - хранително-вкусова промишленост, туризъм, строителство и недвижими имоти, фармация и др.

В състава на българската делегация, водена от премиера Борисов, са министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Трайчо Трайков.
В делегацията е и столичният кмет Йорданка Фандъкова.


Министерският съвет одобри днес проект на междуправителствено споразумение между България и Катар за сътрудничество в областта на военното обучение, технологията и науките, съобщиха от правителствената информационна служба.
Одобрен беше и проект на междуправителствен меморандум за разбирателство на двете страни в областта на земеделието, животновъдството и риболова.