Той допълни, че предстои откриването на магистрала "Люлин", догодина през юни ще влезе в експлоатация "Тракия", уредено е и финансирането за "Хемус", "Струма" и седемте скоростни пътища, предаде БТА.

В отговор на въпрос дали ще бъде разширен и модернизиран и пътят Добрич-Варна премиерът поясни, че заедно с европейските пари, които се ползват в момента за изграждане на нова инфраструктура, трябва да се осигурят 20 на сто кофинансиране, които да постъпят в бюджета.

"Популизъм е да казваш "дай", важното е да се направи така, че след две-три години в тези региони да има живот, в противен случай парите се дават, похарчват се и хората ги забравят", каза още Борисов.

Като няма магистрали, на никого не му се пътува, каза той в отговор на признанието на кмета на Тервел Живко Георгиев, че за първи път в общината на посещение идва министър-председател.
"Ще ви кажа защо не са идвали - защото като няма магистрали, на никого не му се пътува, а и рискът да се утрепе човек е голям. На никого не му се пътува. Когато изградим инфраструктурата през следващите години, и до вашия край ще се пътува по-бързо, инвеститорите ще дойдат и вашите деца няма да бягат в големите градове", обърна се Борисов към местните жители, които се бяха събрали, за да го видят.

Той отклони въпросите за предстоящите президентски и местни избори, като единствено уточни: "През юли-август ще се занимаваме с избори".
Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че именно премиерът е един от тримата обсъждани за кандидат-президент на ГЕРБ  за вота наесен.

Визитата на Бойко Борисов в Тервел бе по повод освещаването на новоткрития  храм "Свети Великомъченик Георги Победоносец".
"Ние не броим колко джамии има, а броим колко нови църкви сме направили", каза той, след като запали свещи за здраве и пожела новата църква да събира много вярващи и много хора да следват православната религия. Дарът му за черквата бе свещена утвар и одежди за богослужене.
Бившият министър без портфейл, който се върна на поста директор на Националния исторически музей Божидар Димитров, дойде в града заедно с него и дари икона на светите братя Кирил и Методий.

По данни на премиера това е първата от поредицата църкви, които предстои да бъдат открити в страната следващите месеци, съобщи "Дневник". Общата стойност на храма в добруджанския град е близо 1,2 млн. лв. От тях близо 720 хил. лв. са осигурени от общината. Дирекция "Вероизповедания" е отпуснала 250 хил. лв., а други 100 хил. лв. са спечелени по проект "Красива България".

Новият храм бе осветен от Доростолския митрополит Амвросий.