Борисов обаче не коментира дали Росен Плевнелиев ще е кандидатът за държавен глава от ГЕРБ.

"Такива приказки не ми се слушат", каза Борисов и допълни, че в някои от министерствата заместник-министрите са достатъчно добри да станат министри. По думите на премиера името на кандидата за президент от партията ще бъде обявено на 4 септември, като ГЕРБ няма да отиде на президентските избори заедно със СДС.

"Видях ги в парламента, няма да правим грешки. Ако за някой вчера имаше удар, той е за Мартин. Мартин Димитров аз го харесвам, имаме си приказките като колеги, но той се вкара така ужасно в сценария на Костов", каза Бойко Борисов.
Според министър-председателя и Синята коалиция и БСП в момента се борят с връзките, които имат при Ахмед Доган, "да им прелее част от електората, особено при балотаж за президентските избори". "Заради това толкова го обгрижват", заяви Борисов.

По думите на премиера – в някои от предложенията, които лидерът на СДС Мартин Димитров и сините са дали по време на дебатите по вота на недоверие има много логика и те ще бъдат разгледани внимателно заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Снощи със 143 гласа "против" Народното събрание отхвърли третия вот на недоверие към кабинета в присъствието на премиера Бойко Борисов и министрите. "За" бяха 91 депутати, един се въздържа. Мотивите на вносителите на вота - ДПС и Коалиция за България, бяха за "провал на политиката по вътрешната сигурност и обществен ред, отложеното присъединяване към Шенген, полицейщината и нарушаването на основни човешки права".
Веднага след гласуването ДПС напусна залата, напуснаха и редица депутати от БСП и Синята коалиция.