Миналия четвъртък от парламентарната трибуна премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че срещу него е готвен атентат по време на предишните парламентарни избори и поръчителят му е бившият лидер на ДПС Ахмед Доган.
По думите на Борисов данните са постъпили от чужда разузнавателна служба.

Сега Софийската градска прокуратура е възложила на Държавна Агенция "Национална сигурност" извършване на предварителна проверка с оглед данни за евентуално извършено престъпление по чл. 359 от Наказателния кодекс - за разкриване на информация, представляваща държавна тайна, или чуждестранна класифицирана информация, получена по международен договор.

Целта на проверката е да бъде установено налице ли е информация за подготвяно убийство на Бойко Борисов с поръчител Ахмед Доган, и ако такава информация съществува, класифицирана ли е, както и налице ли е изнасяне на класифицирана информация.

Сигналът, по повод на който е възложена проверката от прокуратурата, е бил депозиран от председателя на ДПС Лютви Местан до президента Росен Плевнелиев. Копие от сигнала е било изпратено до главния прокурор Сотир Цацаров от държавния глава, а прокурор №1 незабавно го е изпратил в СГП по компетентност.