Това призна премиерът Бойко Борисов в предаването на Нова телевизия „Станция Нова", цитиран от Агенция Кросс.
Борисов посочи, че хората, които са били набеден от обществото за негов приятелски кръг, практически за няколко години, няма да могат да се явяват на никакви общински конкурси.
„Обаче ако продължа да се съобразявам с всичко, което се говори за мен, и се разделям с хората, които ме разтоварват, наистина ще мина в един кръг. Но той ще е по-особен от т. нар. кръг „Котараци", каза още Борисов.
За т.нар кръг "Котараци" заговори пръв бившият премиер Сергей Станишев след разпита си в Софийската градска прокуратура в края на октомври. Тогава той заяви: "Защо не си направите експеримент - да се обадите на министъра на вътрешните работи или на председателя на ДАНС Йовчев за „приятелския кръг на котараците”, за който половин София знае - свързан със строителство за паркинги на метро, с други аспекти – езерото "Ариана".
По-късно Борисов изпрати писмо до главния прокурор Борис Велчев с искане да разпореди проверка на достоверността на вчерашните твърдения на бившия премиер Сергей Станишев за кръга "Котараците".