Това заяви от Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от съобщение на правителствената информационна служба.
Ще мине време и към тези критики ще се отнасяме с шега и насмешка, както в момента със смесени чувства си спомняме за Националния кризисен щаб за отпадъците на София, сформиран съвършено ненужно от Сергей Станишев и Вълка, категоричeн е Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.
От ЕНП сме приети изключително радушно, е посочил премиерът. Борисов е казал, че е бил сред първите чули номинацията на Жозе Барозу за следващ мандат начело на Европейската комисия, предаде БТА.
„По време на срещата ми в Брюксел не съм обсъждал номиниране на следващия български еврокомисар, защото това не е тема на визитата ми тук”, заяви Борисов. Вчера председателят на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс заяви, че еврокомисарят от България трябва да е от управляващата партия.
 Борисов добави, че щом настъпи моментът правителството ще обяви своето решение и ще се обоснове за избора си. Той е присъствал на представянето на книгата на Вилфрид Мартенс.
Промените, които се случват в България, и действията на правителството в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията са получили висока оценка и по време на срещата на премиера с председателя на Европейския парламент Йежи Бузек в Брюксел, съобщиха по-късно от правителствената информационна служба. Бузек ги определил като позитивни и в правилната посока.
Брюксел толерира откритата и честна политика и трябва да бъде ясно, че всяко едно евро, изпратено в България, ще бъде защитено, категоричен бе Бойко Борисов пред медиите след срещата. По думите му, в България предстоят още много промени и правителството вече работи активно те да се случат, се казва още в съобщението.
Премиерът изразил и благодарност за подкрепата на европейските институции за България и българския народ, който "не заслужава години наред да бъде наричан най-бедният и корумпиран в Европа". Той припомни, че подобно е било отношението и към Полша след присъединяването й към ЕС, но страната бързо е съумяла да възстанови репутацията си.