Новият босненски министър за правата на човека и по въпросите на бежанците Милош Лучич, на когото са му трябвали 12 години, за да завърши частен университет, веднага назначи свой кабинет, а за съветничка си избра бивша "мис", предаде агенция Хина, цитирана от БТА.

Марина Шевкушич, новата съветничка на министъра, е известна с това, че през 2016 г. беше втора подгласничка за Босна и Херцеговина на конкурса Мис Планета Земя.

Шевкушич сподели в една от социалните мрежи, че има има диплома за международни отношения. Тя е работила като проект мениджър на Академията за усъвършенстване Фючър, предназначена "за всички, които имат афинитет към модата".

Снимка: Twitter, Instagtam

За началник на кабинета си Лучич е назначил Младен Божович, който първоначално беше кандидат за министерския пост.

Кандидатурата на Божович беше отхвърлена в парламента от депутатите от партиите на босненските мюсюлмани, които настояваха на този пост да бъде назначен човек с подходяща професионална квалификация.

Вместо него беше назначен Лучич, който освен че е следвал 12 години, е повтарял една година в гимназията.

Милош Лучич Лучич, освен че е следвал 12 години, е повтарял една година в гимназията

Снимка: Twitter, Instagtam

И Лучич, и Божович са от Демократичния народен съюз, малка партия, която стана част от властта благодарение на коалицията си със Съюза на независимите социалдемократи на Милорад Додик, отбелязва Хина.