Премиерът Бойко Борисов отвърна на обвиненията на депутатката от БСП Елена Йончева, която беше обвинена в пране на пари, че лично той и правителството "използват Специализираната прокуратура за публично унижение на противниците си".

"Крадецът вика: "Дръжте крадеца!". Нито се интересувам от тази партия и от тези хора. Те за "добро утро", за "добър ден" и за "лека нощ" трябва да казват: Бойко Борисов. Всички свои неудачи - с Бойко Борисов. Съжалявам, че говоря за себе си, но нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да е било. Има си специализирани органи, те работят. Какво общо имаме? Когато повдигнаха обвинения на Делян Добрев, ние какво казахме: нека да си свършат работата, да се направят съответните проверки. Когато Цветанов го обвиниха по времето на мандата на БСП, какво казахме: ако има виновен, да бъдат наказани. Да сме обвинявали тогава някого? Нямам абсолютно нищо общо с тези неща, и това, че ме питате само отново отнема вниманието от реалната политика - повишаване на доходите и добър инвестиционен климат", заяви той пред журналисти.

Борисов коментира и последното сътресение сред коалиционните си партньори от "Обединени патриоти" - НФСБ заяви, че няма да се яви заедно с ВМРО на евроизборите и отправи обвинения към тях.

"Сутринта имахме Министерски съвет - прекрасно си работи коалицията. Всяка политическа партия си има нейните лидери, те имат своя политика и си я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството, а то не пречи, не се е отразява и на инвестиционния климат в страната, на повишаване на доходите, работните места и високо технологични производства", добави премиерът.

За евровота той каза, че неговите очаквания са, че изборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направил много, за да ги спечели.

Борисов говори по горещите политически, след като участва в откриването на предприятие в землището на димитровградското село Крепост, в което ще се произвеждат осветителни тела за автомобилната индустрия - рефлектори и фарове за мъгла. Продукцията ще бъде ползвана от световно известни марки. Инвестицията е за 8 млн. евро и до края на годината ще се открият 100 работни места.

"Искам да поздравя инвеститорите, защото това е едно много високо технологично предприятие, всичко е роботизирано. Предвижда се още 400 работници да назначат и да доразвият целия завод. Те си подготвят и обучават работниците, които са от Хасково и Димитровград. На такива заводи се радвам, защото те създават БВП, създават работни места", каза Борисов и се оплака, че има много спекулации на тема инвестиции.

Двамата с министъра на икономиката Емил Караниколов откриха прерязаха лентата на производствените мощности на американската "Варок Лайтинг системс" - част от индийската "Варок груп".