Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че на партията й е безразлично кой ще бъде служебен премиер и отхвърли твърдения за близост за с ДПС и единодействие с неколкократно повторения рефрен "За ГЕРБ добро ДПС няма". Така Борисов сложи на една плоскост и двете крила на Движението - това зад Пеевски и другото зад Доган, и даде да се разбере, че заверата за свалянето на Рая Назарян от председателския пост на НС е конюнктурна и не води до трайни коалиционни съюзи между участниците в нея.

На призива на ПП-ДБ да каже дали ГЕРБ може без Пеевски, каза, че "тези колеги е крайно време да гледат собствената си партия, защото ГЕРБ 20 г. може без всеки, може с всеки. И много ясно съм казал, че добро ДПС няма, за да работим с което и да е от тях", повтори той неколкократно.

"А колегите, които се заиграват с едни или други, ще си платят цената на изборите, защото избирателите не са слепи и го разбират. Аз нищо анти не казвам", каза Борисов, попитан дали ще участва в анти-ДПС коалиция след изборите, и припомни постигнатото заедно с Движението и ПП-ДБ през последната година.

"Всички антидействия, които се предприемат конюнктурно от дадени партии за момента, нито едно от тях не е дългосрочно, защото няма как да се съберат водата и олиото заедно", отбеляза той и призова партиите към разум и "да не се водят по антиемоциите".

"Ние стоим далеч от тези избори, защото считаме, че да направиш нещо през служебно правителство, буквално означава да влезеш през задния вход", каза той. Борисов не отговори кой го прави и остави медиите да го видят. 

По повод твърденията за тайни срещи на ПП-ДБ, БСП, ИТН и независимите от ДПС, лидерът на ГЕРБ обобщи: "Вече няколко години ги гледам как се събират по лаборатории, апартаменти и кьошета. Свират се по кьошетата и офисите и се прехвърлят от кола на кола. Колегите от ИТН потвърдиха, че е имало такава среща в техния офис. Веднъж говорят, че нещо е публично, а след това се свират по офиси и кьошета, пишат на листчета", каза Борисов.

Но беше категоричен, че ГЕРБ не е разтърсен от случващото се в името на отстраняването на Рая Назарян.

"Твърде сме големи, за да се разсърдим за такива дреболии. И ние сме го минали това, само че ние по манастирите ходихме. Това не е начинът, не е принципът, то е нетрайно и не е красиво", обобщи Борисов. И подчерта, че се опитва да спазва добрия тон и не говори "анти" никого. "Аз отговарям за ГЕРБ и считам, че партията е консолидирана", заяви още Борисов.

Борисов заяви категорично, че ГЕРБ не се интересува кой ще бъде служебен премиер и няма да коментира избора на президента.

"Аз мисля, че кандидати за премиери - бол. Най-правилно е 6 милиона имена да сложим, без децата, и всички в България да са кандидати за премиери. Не се меся в тази работа", категоричен беше бившият премиер.

"За ГЕРБ няма никакво значение кой ще е премиер. Единственото, което можем да твърдим, че по времето на Главчев никой не оспори изборите. На ГЕРБ ни е абсолютно безразлично кой ще бъде служебен премииер", коментира Борисов.

"Оставям на президента - каквото иска, да избере, ние няма да се произнесем дали е добро, или лошо, защото това нас не ни касае", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов не потвърди неофициалната информация, че Мария Габриел ще стане зам. генерален секретар на НАТО.

"Ние в ГЕРБ коментираме, когато нещо се случи. Истина е нещо, което се е случило, другото е предположение", отговори лидерът на ГЕРБ. "Ние сме се направили всичко една достойна кандидатура, каквато е Мария Габриел, да бъде оценена в света", все пак намекна той.

Борисов призна още, че никога досега не е летувал в Гърция и е ходил там само на официални срещи като премиер, а коментарът му бе по повод думите на Асен Василев от вчера, че някой от политиците спешно трябва да смени узото с ракия. Борисов обаче се зачуди кого ли има предвид съпредседателят на ПП и допусна, че явно някой е забелязан по гръцките плажове.