И днес премиерът Бойко Борисов избра да отговори на исканията на протестиращите за оставка с обиколка с джипа си из страната. Този път той инспектира строежа на пътища и работата на пречиствателна станция за отпадни води в Бургаско.

"Много неща построихме в цяла България. С ченгеджийските си номера нашите опоненти искат да ни изложат, да ни запомнят хората с лошо. Но ние толкова сме направили, че можем всеки ден да показваме нещо ново. А те могат всеки ден да показват какво не са построили. Затова и преди да дойдем на власт Айтос нямаше пречиствателна станция и отпадните води се изливаха в морето. Чисто новата станция обхваща целия град и е на стойност 19 млн. лв. - осигурени по ОПОС. Съоръжението предоставя най-съвременната технология за цялостно пречистване на отпадните води и е от изключителна важност за целия район. Оставяме на другите да говорят по социалните мрежи лоши неща за нас. Ние строим и показваме направеното. Това е нашият подход и така ще ни запомнят", заяви той в излъчено на живо видео във Фейсбук страницата му.

"Правим, показваме и оставяме другите да си правят събития, за да се покажат и да кажат нещо лошо за тези, които работят", добави лидерът на ГЕРБ и подчерта, че трябва да се наблегне на строежа на нови язовири и да се направи Водна карта на страната, защото сушата е голяма.

Пречиствателната станция беше показана на Борисов от Ивелина Василева, председател на Комисията по околната среда и водите в Народното събрание.

"Тези които си правят тънки сметки, могат да бъдат с ГЕРБ само в опозиция, те сеят омраза, а ние работни места", каза пък той по време на инспекция на строеж на пътни участъци заедно със заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на Бургас Димитър Николов.

"Даването на 50 лева допълнително към пенсията на всеки пенсионер ще продължи. Правим го вече трети месец и струва на бюджета по 108 млн. лева на месец", похвали се премиерът.