Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса с язовир "Студена" разпореди днес министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът е отбелязал, че по ситуацията в Перник е важно да се работи в координация с местните власти и е поискал министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да разговаря с кмета на общината.

Аврамова е докладвала на заседанието на Министерския съвет относно предприетото до момента от страна на ръководеното от нея ведомство. Тя е изтъкнала, че вече е сформирана работна група, която да направи анализ и да излезе с предложения за решения на въпроса. Премиерът Борисов е разпоредил комисията да работи в по-съкратени срокове от първоначално заложените, за да може да има решение максимално бързо.

Dir. bg припомня, че по 12 часа всеки ден ще има воден режим Перник, заради критично ниското ниво на водата в язовир "Студена". Водата ще бъде спирана от 8 сутринта до 20 часа вечерта.

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров обяви по-рано, че ще бъдат искани средства, които в спешен порядък да бъдат отпуснати от МОСВ за ремонт на пречиствателната станция, защото това ще намали загубите на питейна вода. Той уточни, че язовир "Долна Диканя" може да бъде временна алтернатива.