Премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел за извънредната среща на лидерите на ЕС за Брекзит, но кацането на самолета е било свързано с инцидент. Правителственият "Фалкон" е спукал гума при кацането, но пилотите овладели ситуацията и машината е приземена благополучно. Това разкри самият Борисов след кацането.

При приземяването е отказала платката на антиблокиращата система на спирачките на предния колесник. Така гумата на самолета се е разцепила от търкането по пистата.

"Много са ни добри пилотите, това ни е спасило. Наистина имаме уникални пилоти", каза Борисов.

Премиерът съобщи пред журналисти, че България подкрепя предоставянето на по-дълга отсрочка до оттеглянето на Великобритания от ЕС.

Нито една от двете страни не иска излизане без договор, посочи Борисов. Той отбеляза, че съществуват неясноти, например дали, ако Великобритания свика избори за евродепутати, но се оттегли от ЕС до 30 юни, както пожела премиерът Тереза Мей, избраните британски представители могат по своя воля да останат в ЕП. Има ли сила, която да им каже: "Напуснете", попита Борисов.

Аз съм да се удължи срокът, но трябва да имаме всички тези гаранции, иначе може да стане голям хаос, коментира той. Най-добре да се даде дълъг срок - година, година и половина, и през това време да се работи. В петък ще настане шок и ужас, ако не се удължи и виновни ще сме ние. Британците всеки път идват с ново искане за удължаване и който каже "Не, дотук беше", поема целия риск, че заради него това се случва, поясни той.