Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече твърденията, че депутати от ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи, "нечистоплътност". По думите му единствената цел е да не бъде създавано правителство.

"Човек да няма телефон на днешно време. Превърнахме се в държава на записите. Тук се връщам - мен ме записваха по тоалетни, по спални, по какво ли не. Изпадахте в телешки възторг всички да коментирате. Във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира. Точка. Ако ви запише някой по кулоарите какви неща си говорите, представете си какви журналисти ще станете, защото всеки си има мнение за нещо", заяви Борисов в парламента.

"Нямам друга информация по темата освен нечистоплътност", добави лидерът на ГЕРБ.

Според него към ПП-ДБ се прилага същият сценарий, какъвто е използван преди две години, за да се събори законно неговото правителство.

"Целта е да няма правителство, защото всичко е много близко това да се случи. Това обслужва много различни интереси, които не искат България да се стабилизира. Аз не знам Кирил Петков какво знае, но на негово място аз нямаше да коментирам. Това е нерегламентирано, незаконно. Това е нечистоплътие. Защото вместо да си говорим за бюджета, кога ще довършим реформите - ние си говорим кой и как записал", категоричен беше Бойко Борисов. 

Той обясни, че скандалът лично на него няма как да му повлияе, тъй като преговорите за правителство се водят не от него, а от Мария Габриел.

"Мария Габриел води преговорите. Аз не участвам. Подобни думи, някой щял да ме избере - мен ме избира само народът. Мен ме интересува какво гласуват хората. Видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета. Защо? Защото е същият монтаж. Целта беше да ме омаскарят, да се срине държавата, сега всички виждат след две години какво се случва", подчерта лидерът на ГЕРБ.