Мария Габриел и Николай Денков са близо до договаряне на правителство, в което обаче няма да има експерти, а само политици на ПП, стана ясно от коментара в кулоарите на Народното събрание от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той обясни, че министри от ГЕРБ и ДБ в бъдещия кабинет няма да има.

"Водят се преговори, мисля, че са много близко до вземане на решение, но докато всичко не договорят, нищо не е договорено", каза Борисов.

"Партията на Промяната" искат сами да си носят отговорност, включително и с политически лица. Ние с "Да, България" отговаряме на техните искания", призна Борисов. "Няма да има експертен кабинет", отсече той.

"Ако има одобрени експерти от по-широк спектър, тяхно право е да ги приемат", уточни още лидерът на ГЕРБ.

По думите му и другите партии могат да предложат експерти. И добави: "ПП имат високо самочувствие, не е по силите на една партия да предложи самостоятелно излизане от кризата".

Борисов отрече да познава бившата Мис България Ивайла Бакалова и да се е срещал някога с нея.

"Не познавам тази жена, поне футбол да сме играли", коментира той по повод свидетелските показания на Бакалова по "Барселонагейт". "Явно стана модерно да се говори за мен. Оставете ме, от две години вече не сме на власт. Как може да знае нещо за мен, като не ме познава?", попита Бойко Борисов.

Преди ден Бакалова, за която се твърди, че е ключов свидетел по разследването за къщата в Барселона, приписвана на Борисов, даде показания в Софийска районна прокуратура, а самият лидер на ГЕРБ пък декларира, че няма да си даде имунитета, за да бъде разследван.